‘Kom naar voren!’ in de Ark

foto voorstellingDe CGK De Hoeksteen en alle protestantse wijkgemeenten van Maarssen (de Ark, Ichtus en Ontmoetingskerk) nodigen u van harte uit voor de theatervoorstelling ‘Kom naar voren!’. In deze voorstelling vertellen bekende en minder bekende helden en heldinnen van de Reformatie hun verhaal aan de hand van een origineel voorwerp uit die tijd. De voorstelling is op vrijdagavond 17 november in de Ark, zaal gaat om 19.30 uur open en de voorstelling beging om 20.00 uur.

Historisch verantwoord gaat hier spannend samen met een actuele spits. Denk aan: Maarten Luther, Jan de Bakker uit Woerden, de Duitse vorst Philipp von Hessen, de gastvrije Menso Alting, de Bijbelgetrouwe Calvijn, de dappere Menno Simonszoon, de geleerde Arminius. En de meid van de pastoor in Borne. Kent u ze nog niet? Dan leert u ze kennen, wanneer ze naar voren komen en zich uitspreken!
‘Kom naar voren!’ is zo een afwisselende, diepzinnige, humorvolle en muzikale voorstelling ter gelegenheid van de viering van 500 jaar protestantisme. Deze voorstelling gemaakt door verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda is zeer succesvol en trekt in het hele land volle zalen.
Terecht is deze voorstelling dan ook een paar weken geleden bekroond met de J. B. Th. Spaanprijs. De Spaanprijs wordt toegekend aan mensen die op artistieke of publicitaire wijze een opmerkelijke en vernieuwende bijdrage leveren aan het christelijke of kerkelijke leven in Nederland.
Het stuk duurt ongeveer 65 minuten en heeft geen pauze. De toegang is gratis, er is een collecte voor de onkosten. Na afloop is er de gelegenheid om nog wat met elkaar te drinken en na te praten.