Serious Request Kerkdienst

Op 10 december is er een sing-a-long popdienst ten bate van de actie van Radio 3FM en het Rode Kruis. Voor deze dienst is het mogelijk om je eigen "Serious Request" verzoek in te dienen, gebruik hiervoor dit formulier. Let op: deze dienst begint om 11:00 uur! Vooral in conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. In de westerse wereld weten mensen elkaar na een ramp vaak snel weer te vinden. In ontwikkelingslanden is dit veel moeilijker: in de chaos van een ramp of conflict raken mensen elkaar kwijt. Ze slaan op de vlucht en raken daarbij in één klap alles kwijt. Telefoonnetwerken zijn kapot of overbelast en wegen zijn niet begaanbaar. Het geven van dat ene teken van leven is vaak onmogelijk.

Hoe helpt het Rode Kruis?
Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2017 helpt het Rode Kruis om vermiste kinderen op te sporen, contact te herstellen en families te herenigen. Rode Kruis-teams ondersteunen wereldwijd bij het registreren van vermiste familieleden. Hulpverleners gaan hierna actief op zoek.
De manier waarop verschilt per gebied. Het eerste contact, voor velen het eerste teken van leven, gaat vaak per satelliettelefoon of middels een brief. Alles met één doel: families weer samen te brengen.