Ark tuin beheerders gezocht

Het stuk tuin voor en opzij van de Ark, eigenlijk gemeente grond, wordt sinds een paar jaar niet meer door de gemeente Maarssen onderhouden. De struiken die daar in staan zijn daarom ook fors uitgegroeid. Het is beter dat de struiken flink teruggesnoeid worden om te voorkomen dat er straks een groot bos voor de Ark staat. Als de struiken terug gesnoeid zijn komen er open plekken tussen die dan met vaste planten opgevuld kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om er een mooie b(l)oeiende tuin van de maken i.p.v. een ondoordringbaar bos. Op deze manier is de Ark tuin goed te beheren. Nu denkt u vast, wat is het verschil tussen onderhoud en beheer. 

Onderhoud wil zeggen: dat er alleen planten staan die jij wil hebben in je tuin. Dus veel werk en weinig variatie. Beheer wil zeggen: Dat je alles laat groeien wat er wil groeien, alleen je moet er voor zorgen dat de soorten elkaar niet overwoekeren. Dus weinig werk en een grote variatie. In het hoogseizoen, Van mei t/m oktober, kost dat, afhankelijk van het aantal mensen dat mee willen doen, 2 uur in de 14 dagen (inclusief koffie drinken). Alleen hebben we daar een paar beheerders voor nodig. 

 

We zijn ook op zoek naar iemand die een straatje kan leggen. De bestrating in de tuin moet ook worden goed gelegd en opgehoogd. Dit is eenmalig.

 

Bent u/jij ook zo enthousiast geworden? Graag email sturen naar Peter Datema: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.