Uitzending Jacques en Maudy de Jong naar Cambodja

Het komt nu echt snel dichterbij! Hierbij alvast wat info op weg naar de zendingsdienst van 31 maart a.s. Twee gemeenteleden, Jacques en Maudy de Jong, bereiden zich al een tijd voor om als zendingswerkers te gaan werken in Cambodja. Ze hebben daar zelf veel tijd en energie in gestoken. Onder meer door een opleiding van een jaar. En steeds zijn ze met De Ark in gesprek geweest over de volgende fase van voorbereiding. De Ark zendt hen uit en is hun thuisgemeente in Nederland. Dat betekent dat de diaconie hen geldelijk ondersteunt en dat zij ons op de hoogte gaan houden over hun ervaringen. Financieel zit het stevig genoeg in elkaar om op pad te gaan, al zijn giften zeker welkom. Jacques en Maudy hebben zich aangesloten bij CAMA Zending (Christian and Missionary Alliance).

Deze organisatie begon in 1887 in de USA onder leiding van de stichter dominee Albert Simpson. CAMA werkt in vele landen waaronder Cambodja en zal hen daar gaan ondersteunen. Er is inmiddels ook een prettig gesprek geweest tussen De Ark, de thuisfrontcommissie, onze Kerk in Aktie groep en de heren Boudewijn van Schoonhoven (directeur van CAMA Nederland) en Jen Tjon-Sien-Foek (penningmeester CAMA). CAMA zal aanwezig zijn in de dienst van 31 maart. Informatie is nu al te vinden op de website www.incambodja.nl. Daar valt te lezen wat Jacques en Maudy gaan doen. Eerst taalschool, en daarna hoopt Maudy te gaan werken in de zorg, Jacques in het coachen van ondernemers. Daarin, maar ook door op te trekken met jonge Cambodjaanse christenen willen zij het geloof delen in dit overwegend boeddhistische land, waar al te openlijke evangelisatie niet is toegestaan. De Thuisfrontcommissie onderhoudt de contacten, en bestaat momenteel uit Anja Boumeester en Corrie en Gijs de Jong. Meer leden zijn zeker welkom. Spreek ons aan als je belangstelling hebt. Als u Jacques en Maudy financieel wilt ondersteunen kan dit door een gift over te maken naar: Stg CAMA Zending, IBAN = NL76 ABNA 0484 6740 48 BIC = ABNANL2A o.v.v. Gemeenteondersteuning Cambodja’.
Gijs de Jong