Sta op en Schitter

Kow nr. 261 foto vrouwendagRondkijkend zie ik dames die lekker aan het eten zijn, die gezellig kletsen over de lezing van zojuist. Sharon staat bij haar merchandise tafel die door een heel aantal vrouwen bezocht word. Er heerst een fijne sfeer en de heren die helpen in de keuken zijn lekker relaxed bezig. Hier word ik gelukkig van, ik glimlach dan ook breed en kan alleen maar genieten!

Wat ontstaan is als een droom met een verlangen, namelijk het delen in geloof met andere vrouwen van de gemeente jong en oud, is uitgekomen in de vorm van de eerste vrouwendag van De Ark! Spannend was het wel, zou het idee van de dag aanslaan en is het wat iedereen verwacht?

Sta op en Schitter! (Jes. 60: 1). Met haar sprankelende persoonlijkheid spreekt Sharon Kips over dit thema, haar ervaring als vrouw en het gevoel dat er veel van je verwacht word. Dat dit helemaal niet realistisch is, maar dat we stiekem wel dit eisenlijstje willen afvinken. We praten na in groepjes, met mensen die we misschien helemaal niet zo goed kennen.


Vlak voor de lunch denken we na over waar we zelf in schitteren en schrijven dit op een ballon als extra verwerking. Na de lunch, waar we rustig de tijd voor hebben, volgen we allemaal een workshop waar het thema op verschillende manieren op een laagdrempelige manier behandeld word. We sluiten de dag af door na te praten en laten elkaar zien en horen wat we allemaal gedaan hebben.

Super trots en dankbaar ben ik voor iedereen die geholpen heeft deze dag tot een succes te maken. De heren die ons ondersteund en verzorgd hebben in de keuken, heerlijke broodjes tijdens de lunch! Ondersteuning van verschillende winkels in waren; fruit, kaarten, tassen, tijdschriften, bonbons. Ik ben dankbaar voor alle vrouwen die de dag bezocht hebben, zonder jullie was er geen vrouwendag geweest. Ik hoop van harte dat jullie net zo genoten hebben als ik.

Zonder Ellen, Caroline, Ina en Corrie had de droom niet tot stand kunnen komen; dames, bedankt voor uitvoering van deze droom met mij en de inzet van jullie talenten om het verlangen vorm te geven. Hopelijk tot een volgende vrouwendag.

Chantal van Wieren