Samen Dementie Vriendelijk 12 november

NaamloosWie is er nog nooit zijn sleutels kwijtgeraakt…. Ehh….Hoe heet hij ook al weer…. Wat moest ik hier ook weer doen…. Herkenbaar voor iedereen en dit gaat natuurlijk niet over dementie . Maar….1 op de 5 mensen krijgt wel te maken met de ziekte dementie en dat vraagt wat van ons allemaal. Wat is dementie, welke vormen bestaan er, hoe herken je de signalen en wat kan ik doen om te helpen? Hoe zorgen we dat iedereen zo lang mogelijk mee kan blijven doen?

 

Samen Dementie Vriendelijk, Zeker ook in de Ark! Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is dan ook een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Het is voor hen belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij. We willen niet dat zij stoppen met activiteiten omdat ze onzeker worden door de dementie en thuisblijven. Daardoor vereenzamen ze. Dat gun je  iemand. De diagnose dementie is al vervelend genoeg. Daarom willen we er samen voor zorgen dat zij zo goed mogelijk kunnen blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte. Dat vraagt om begrip en hulp van ons allemaal in de samenleving. Daarom is het belangrijk dat ook jíj dementie kunt herkennen en weet hoe je mensen met dementie kunt helpen.  

We komen op 12 november a.s. in de Ark voorlichting geven over Samen Dementie Vriendelijk in de middag en in de avond zodat iedereen die dat wil erbij kan zijn. Per cursus minimaal 10 en maximaal 22 deelnemers.
Middag: Start om 15 uur tot 17 uur
Avond: Start om 19 uur tot 21 uur
Er is gelegenheid voor een borrel tussen 17 en 18 uur en een gezamenlijke maaltijd tussen 18 en 19 uur. Dus ook voor de avondcursisten.
Wel graag aan Hanneke Schouten doorgeven of u mee wilt eten. Tel 0620729509
Voor de organisatie is het nodig dat je jezelf opgeeft, dat kan via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of telefonisch bij Evelien van der Vliet, coördinator Samen Dementie Vriendelijk, telefoonnummer 0620182388. Een week voor aanvang van de voorlichting ontvangt u op het door u opgegeven emailadres een uitnodiging, via een linkje, om alvast een kijkje te nemen in de wereld van dementie.
Na de cursus krijgt u een certificaat uitgereikt.
Tot 12 november!