Bijzondere diensten

Naast de reguliere kerkdiensten organiseert de Arkgemeente ook enkele bijzondere diensten.

Thomas viering 8 oktober 2017

Komende zondag is er wederom een Thomasviering met voorganger ds Jan Wolswinkel. Een viering voor zoekers naar God, voor mensen die verlangen naar stilte, gebed en geloof. Thema: ‘Genoeg is genoeg’. Dit seizoen nemen we de Tien Woorden als uitgangspunt in de Thomasviering. Eerder kwamen aan de orde de thema’s: ‘Bevrijd om te worden die je bent’, en ‘Eerlijk voor God en mensen’. Dit keer is het laatste woord uitgangspunt: U zult niet begeren het huis van uw naaste ..enz. Ofwel: Zet uw zinnen niet op het huis van een ander…enz (NBV). Thema in deze dienst: Genoeg is genoeg! We denken na over de vraag: waar/hoe wordt onze innerlijke vrijheid (mogelijk) bedreigd door begeerte? Jezus zegt: waar uw schat is, daar is ook uw hart. Gaat het in ons leven om hebben of om zijn, om materiele welvaart of om welzijn? U bent van harte uitgenodigd

Thomasviering Zondag 7 Mei 2017

Zondag 7 mei is er weer een Thomasviering in de Ark, start is 19.00 uur. Voorganger: ds Ina de Boon. Een viering voor zoekers naar God, voor mensen die verlangen naar stilte, gebed en geloof. Thema: ‘bevrijd om te worden wie je bent’ Jezus’ offer en ons geloof heeft ons bevrijd van de wet van de zonde. Wij zijn vrijgemaakt om te mogen worden, zoals God ons bedoeld heeft. Wij zijn vrij gemaakt, ongebonden, zonder angst om te mogen weten en ervaren dat we geliefd zijn, onvoorwaardelijk. Die ruimte die God ons geeft, is niet bedoeld om elkaar te benadelen, maar juist om elkaar lief te hebben. Ook persoonlijk geeft God ons de ruimte om Hem en elkaar lief te hebben. Heb God lief boven alles en je naaste als je zelf. De uitdaging is om onder leiding van de Heilige Geest in die vrijheid te blijven, … en om vrijheid niet in nieuwe wetjes te vertalen.

U bent van harte uitgenodigd

Oecumenische diensten

Twee keer per jaar worden door de Ark met de Verrijzenisparochie gezamenlijke diensten gehouden.

Read more...x

Kinderkerstfeest

kinderkerkfeestKerstavond 24 december 19:00u: Kinderen zingen en spelen een  musical. Natuurlijk zingen we ook samen tijdens dit feest.

Kerkdienst gemist/live

Klik hier voor Kerkdienstgemist
 Beluisteren van een kerkdienst of liturgie downloaden? klik hier

Contact

Hartelijk welkom op de website van de protestantse wijkgemeente De Ark in Maarssenbroek.

Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.  Bovenaan onze website vindt u de indeling met de menustructuur die u op weg zal helpen. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u het vinden via de zoekoptie of vul het Reactieformulier in.