Bijzondere diensten

Naast de reguliere kerkdiensten organiseert de Arkgemeente ook enkele bijzondere diensten.

Thomas viering 7 Oktober 2018

Thomasviering
Zondag 7 Oktober 2018
In Duivenkamp in de ark : 19.00-20.15u

Voorganger: ds Ina de Boon

 

Een viering voor zoekers naar God, voor mensen die verlangen naar stilte, gebed en geloof.


Thema: Licht in het duister


De herfst is begonnen, de blaadjes gaan vallen. Voor veel mensen een periode die last krijgen van de korte dagen en het weinige licht. Die periodes kent het leven ook, dat we weinig tot geen licht en hoop ervaren. Maar dan kunnen kleine dingen in het leven ineens een venster openen van licht, van hoop, van nieuwe verwachting.

 

Lees meer...

Thomasviering 6 mei 2018

Thomasviering: een viering voor zoekers naar God, voor mensen die verlangen naar stilte, gebed en geloof: zondag 6 mei in de Ark, van 19.00-20.15 uur, voorganger: ds Ronald Blokland. Thema: Leven na dit leven. Het is bijna Hemelvaart. Jezus is opgenomen in de heerlijkheid van God. Dat richt onze ziel en onze geest op de hemel. De dingen die boven zijn zoals Paulus zegt. Jezus zei vlak voor zijn dood dat hij heen ging om ons een plaats te bereiden. En: In het huis van Mijn Vader zijn vele woningen. Het troost en versterkt onze hoop dat wij niet verdwijnen in een zwart gat. Of is het meer dan hoop? Is er “bewijs”?

Lees meer...

Oecumenische diensten

Twee keer per jaar worden door de Ark met de Verrijzenisparochie gezamenlijke diensten gehouden.

Lees meer...

Thomasviering Zondag 7 Mei 2017

Zondag 7 mei is er weer een Thomasviering in de Ark, start is 19.00 uur. Voorganger: ds Ina de Boon. Een viering voor zoekers naar God, voor mensen die verlangen naar stilte, gebed en geloof. Thema: ‘bevrijd om te worden wie je bent’ Jezus’ offer en ons geloof heeft ons bevrijd van de wet van de zonde. Wij zijn vrijgemaakt om te mogen worden, zoals God ons bedoeld heeft. Wij zijn vrij gemaakt, ongebonden, zonder angst om te mogen weten en ervaren dat we geliefd zijn, onvoorwaardelijk. Die ruimte die God ons geeft, is niet bedoeld om elkaar te benadelen, maar juist om elkaar lief te hebben. Ook persoonlijk geeft God ons de ruimte om Hem en elkaar lief te hebben. Heb God lief boven alles en je naaste als je zelf. De uitdaging is om onder leiding van de Heilige Geest in die vrijheid te blijven, … en om vrijheid niet in nieuwe wetjes te vertalen.

U bent van harte uitgenodigd

Kerkdienst gemist/live

Klik hier voor Kerkdienstgemist
 Beluisteren van een kerkdienst of liturgie downloaden? klik hier

Contact

Hartelijk welkom op de website van de protestantse wijkgemeente De Ark in Maarssenbroek.

Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.  Bovenaan onze website vindt u de indeling met de menustructuur die u op weg zal helpen. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u het vinden via de zoekoptie of vul het Reactieformulier in.