Zangdiensten

 

Binnen de Arkgemeente wordt  gedurende reeds een lange reeks van jaren op de 4e zondagavond van elke maand m.u.v. de zomermaanden een zangdienst gehouden.

Aanvang 19.00 uur.

In het verleden gebeurde dit onder "de vlag" van de Evangelisatiecommissie ,vanaf 2016 worden deze diensten georganiseerd door de Zangdienstcommissie De Ark .

Tijdens deze zangdiensten wordt er veel samen gezongen , wordt er een korte meditatie gehouden en wordt er medewerking verleend door velerlei koren, muziekensembles e.d.

Hieronder vindt u meer informatie over diverse zangdiensten die in het verleden werden georganiseerd en evt. binnenkort worden gehouden.

In de Agenda en op de homepage van deze website vindt u , voorzover aan de orde, recente informatie en verdere aankondigingen .

Voor ( nog) meer info kunt u terecht bij Ria Kraal  ( telef.  553242) en/of Arjen Vlug ( telef. 569208).

Meezing Top 10 zangdienst zondag 20 januari

plaatje bij meezingdienstOp zondagavond 20 januari wordt in de zangdienst in De Ark de Meezing Top 10 bekendgemaakt: een Top 10 van christelijke meezingliederen. Er is een lijst gemaakt van honderd favoriete liederen door de resultaten van de vorige Top 10 meezing zangdienst uit 2018 te combineren met de laatste gegevens op internet. Meer dan zeventig mensen hebben uit deze lijst hun vijf favoriete liederen doorgegeven en hiervan is er de Meezing Top 10 voor 2019 vastgesteld. Deze Top 10 heeft een nieuwe nummer 1 en bevat vier nieuwe liederen die vorig jaar nog niet genoeg stemmen kregen. Daarbij een verrassend lied dat vrijwel nooit in De Ark gezongen wordt maar toch door meer dan 10% van de inzenders geselecteerd werd.

Lees meer...

Young Messiah in de Ark op 11 november

young Messiah posterTom Parker’s wereldberoemde bewerking van Händel’s meesterwerk komt opnieuw naar de Ark. Op zondagavond 11 november is er weer groot projectkoor dat ondersteund wordt door The Choir Company en topmusici op viool en cello. Geniet van prachtige liederen als “Every Valley”, “Unto Us A Child is Born”, “I know that My Redeemer Liveth” en het majestueuze “Hallelujah". Voor de pauze is er een selectie van de mooist Tom Parker arrangementen aangevuld met muzikale uitstapjes en wereldberoemde melodieën zoals "Conquest of Paradise". Het concert begint om 19.30 uur en de toegangskaarten kosten 20 euro per stuk en zijn te bestellen via www.events4christ.nl . Kaarten in de voorverkoop zijn vanaf 1 november verkrijgbaar bij Arjen Vlug (tel 0346-569208) en kosten dan respectievelijk 17,50 (volwassenen) en 10,00 (kinderen) euro. Aan de zaal zijn de kaarten 2,50 duurder. Wees er snel bij want de vorige keer was de zaal met 350 belangstellenden uitverkocht

Zangdienst in de Ark met Reflection en Reinier Sonneveld

Reflection 2018Zondagavond 27 mei is er de laatste zangdienst voor de zomervakantie en we hebben dan een bijzondere spreker in de Ark nl Reinier Sonneveld bekend als schrijver van populair theologische boeken en als spreker op festivals, congressen en in kerken. Sonneveld is oa bekend met zijn boek Jutten waarin hij de 10 mooiste, de 10 raarste, de 10 irritantse, de 10 grappigste, de 10 onbegrijpelijkste en de 10 geniaalste bijbelteksten bespreekt. In februari 2011 stond hij met vier boeken tegelijk in de ND/BCB top 10, een weergave van de verkoop van boeken vanuit een christelijk perspectief. In 2012 had hij meer dan 200.000 boeken verkocht en het jaar erna werd hij genomineerd voor de titel 'Meest spraakmakende theoloog van het jaar'. Sonneveld maakte in 2014 en 2015 deel uit van het panel van het 'Vrijdagforum', een opinierubriek van de EO. Het thema van deze zangdienst is “Verrassingen van Jezus”. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door het bekende koor Reflection uit Utrecht o.l.v. Ellen Grevelink. Dit gospelkoor heeft al meerdere keren opgetreden tijdens de zangdienst en de reacties zijn altijd lovend. De zangdienst begint om 19.00 uur en neem eens een vriend of bekende mee naar de Ark. De liturgie van de zangdienst.

Zangdienst met Rob van Dijk en Trumpets of the Lord

Op zondagavond 28 oktober is er een zangdienst.in De Ark waarbij de muzikale leiding in handen is van Rob van Dijk. Behalve dirigent van twee Maarssense koren (Needed en Route 66) is Rob ook de dirigent van de Trumpets of the Lord uit Hoofddorp. Dit koor bestaat al meer dan 40 jaar en heeft o.l.v. Rob heel gevarieerde optredens meegemaakt met bekende artiesten. Kom kijken en luisteren met hoeveel enthousiasme dit koor haar bruisende repertoire (gospels, negrospirituals en musical liederen) neerzet Het thema van de zangdienst is ‘Wintertijd!?’ en dit wordt verder uitgewerkt door de wijkpredikant Ronald Blokland. Wilt u deze stimulerende dienst ook meemaken, kom dan om 19:00 naar De Ark. Liturgie

Zangdienst met Remco Hakkert op 25 maart

Remco hakkert 2018 HarstverlangenOp zondagavond 25 maart is Remco Hakkert te gast in De Ark, met Together Worship. Together Worship betekent een gevarieerde dienst voor alle leeftijden, met prachtige samenzangliederen en solo’s van Remco Hakkert. Remco is al zo’n 25 jaar bekend met zijn composities en optredens. Daarnaast gaat hij voor in de dienst. Together Worship wil u bemoedigen en betrekken met bekende liederen zoals ‘Vader, U bent goed’, ‘Stromen van Zegen’, ‘Houd me dicht bij U’ en ‘Wij gaan op weg’. Laat u inspireren door woord en muziek; u bent van harte welkom! De zangdienst begint om 19:00 uur. Tijdens de dienst is er een collecte om het project Together Worship in stand te houden Na afloop staat de koffie en thee klaar en kunt U de Cd’s van Remco Hakkert aanschaffen. Liturgie.

Kerkdienst gemist/live

Klik hier voor Kerkdienstgemist
 Beluisteren van een kerkdienst of liturgie downloaden? klik hier

Contact

Hartelijk welkom op de website van de protestantse wijkgemeente De Ark in Maarssenbroek.

Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.  Bovenaan onze website vindt u de indeling met de menustructuur die u op weg zal helpen. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u het vinden via de zoekoptie of vul het Reactieformulier in.