Zangdiensten

 

Binnen de Arkgemeente wordt  gedurende reeds een lange reeks van jaren op de 4e zondagavond van elke maand m.u.v. de zomermaanden een zangdienst gehouden.

Aanvang 19.00 uur.

In het verleden gebeurde dit onder "de vlag" van de Evangelisatiecommissie ,vanaf 2016 worden deze diensten georganiseerd door de Zangdienstcommissie De Ark .

Tijdens deze zangdiensten wordt er veel samen gezongen , wordt er een korte meditatie gehouden en wordt er medewerking verleend door velerlei koren, muziekensembles e.d.

Hieronder vindt u meer informatie over diverse zangdiensten die in het verleden werden georganiseerd en evt. binnenkort worden gehouden.

In de Agenda en op de homepage van deze website vindt u , voorzover aan de orde, recente informatie en verdere aankondigingen .

Voor ( nog) meer info kunt u terecht bij Ria Kraal  ( telef.  553242) en/of Arjen Vlug ( telef. 569208).

Zangdienst in de Ark met Reflection en Reinier Sonneveld

Reflection 2018Zondagavond 27 mei is er de laatste zangdienst voor de zomervakantie en we hebben dan een bijzondere spreker in de Ark nl Reinier Sonneveld bekend als schrijver van populair theologische boeken en als spreker op festivals, congressen en in kerken. Sonneveld is oa bekend met zijn boek Jutten waarin hij de 10 mooiste, de 10 raarste, de 10 irritantse, de 10 grappigste, de 10 onbegrijpelijkste en de 10 geniaalste bijbelteksten bespreekt. In februari 2011 stond hij met vier boeken tegelijk in de ND/BCB top 10, een weergave van de verkoop van boeken vanuit een christelijk perspectief. In 2012 had hij meer dan 200.000 boeken verkocht en het jaar erna werd hij genomineerd voor de titel 'Meest spraakmakende theoloog van het jaar'. Sonneveld maakte in 2014 en 2015 deel uit van het panel van het 'Vrijdagforum', een opinierubriek van de EO. Het thema van deze zangdienst is “Verrassingen van Jezus”. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door het bekende koor Reflection uit Utrecht o.l.v. Ellen Grevelink. Dit gospelkoor heeft al meerdere keren opgetreden tijdens de zangdienst en de reacties zijn altijd lovend. De zangdienst begint om 19.00 uur en neem eens een vriend of bekende mee naar de Ark. De liturgie van de zangdienst.

Zangdienst met Remco Hakkert op 25 maart

Remco hakkert 2018 HarstverlangenOp zondagavond 25 maart is Remco Hakkert te gast in De Ark, met Together Worship. Together Worship betekent een gevarieerde dienst voor alle leeftijden, met prachtige samenzangliederen en solo’s van Remco Hakkert. Remco is al zo’n 25 jaar bekend met zijn composities en optredens. Daarnaast gaat hij voor in de dienst. Together Worship wil u bemoedigen en betrekken met bekende liederen zoals ‘Vader, U bent goed’, ‘Stromen van Zegen’, ‘Houd me dicht bij U’ en ‘Wij gaan op weg’. Laat u inspireren door woord en muziek; u bent van harte welkom! De zangdienst begint om 19:00 uur. Tijdens de dienst is er een collecte om het project Together Worship in stand te houden Na afloop staat de koffie en thee klaar en kunt U de Cd’s van Remco Hakkert aanschaffen. Liturgie.

Zangdienst met Sound of Celebration

Sound of CelebrationOp zondagavond 24 september openen we de maandelijkse zangdienst cyclus met de Gospelgroep Sound of Celebration. Vorig jaar heeft het koor een optreden verzorgd met praise liederen waarbij veel positieve reacties gehoord werden. De voorganger in de dienst is Nathan Noorland met het thema Maskers af. Ds Nathan Noorland (waarschijnlijk de jongste PKN dominee van Nederland.) komt via depressies bij jongeren, het maken van selfies, uit bij het bijbelse verhaal over een gebroken vrouw die ook een masker draagt. Aanvang van de zangdienst is 19.00 uur. Liturgie

Zangdienst met Desire

foto zangdienstOp zondagavond 26 november komt het gospel koor Desire uit Hoofddorp naar de Ark om de zangdienst te ondersteunen . Het koor en de band bestaande uit blazers, fluitist ,bassist en pianist zullen ook de samenzang van bekende opwekkingsliederen ondersteunen. De voorganger in de dienst is Ds Ina de Boon. Het thema van de dienst is nog niet bekend. Verdere informatie zal echter binnenkort wel op de website van de Ark te vinden zijn. Aanvang van de zangdienst is 19.00 uur.

Country Trail Band in De Ark op 1 april

Country Trail bandNa het succesvolle optreden in 2015 en 2016 komt de Country Trail Band op 1 april 2017 opnieuw naar De Ark voor een inspirerend optreden. Country muziek is in Amerika een van de meest populaire muziekgenres. De liedjes gaan over gebeurtenissen in het dagelijks leven en over emoties waarin iedereen zich kan herkennen. Alleen voegt de Country Trail Band daar de dimensie aan toe hoe de God werkt in mensenlevens en die ook kan veranderen. De Country Trail Band bestaat al meer dan dertig jaar en heeft meer dan 20 Cd’s uitgebracht. Dit jaar zal het concert weer op collectebasis te bezoeken zijn. We geloven dat het publiek de concerten zo zal waarderen dat alle onkosten uit de collecte betaald kunnen worden. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 1 april om 20:00u.

Kerkdienst gemist/live

Klik hier voor Kerkdienstgemist
 Beluisteren van een kerkdienst of liturgie downloaden? klik hier

Contact

Hartelijk welkom op de website van de protestantse wijkgemeente De Ark in Maarssenbroek.

Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.  Bovenaan onze website vindt u de indeling met de menustructuur die u op weg zal helpen. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u het vinden via de zoekoptie of vul het Reactieformulier in.