Zangdiensten

 

Binnen de Arkgemeente wordt  gedurende reeds een lange reeks van jaren op de 4e zondagavond van elke maand m.u.v. de zomermaanden een zangdienst gehouden.

Aanvang 19.00 uur.

In het verleden gebeurde dit onder "de vlag" van de Evangelisatiecommissie ,vanaf 2016 worden deze diensten georganiseerd door de Zangdienstcommissie De Ark .

Tijdens deze zangdiensten wordt er veel samen gezongen , wordt er een korte meditatie gehouden en wordt er medewerking verleend door velerlei koren, muziekensembles e.d.

Hieronder vindt u meer informatie over diverse zangdiensten die in het verleden werden georganiseerd en evt. binnenkort worden gehouden.

In de Agenda en op de homepage van deze website vindt u , voorzover aan de orde, recente informatie en verdere aankondigingen .

Voor ( nog) meer info kunt u terecht bij Ria Kraal  ( telef.  553242) en/of Arjen Vlug ( telef. 569208).

Zangdienst in De Ark met Rob Favier en Reflection

Zondagavond 21 mei is er de laatste zangdienst voor de zomervakantie en we hebben dan een bijzondere spreker in De Ark, nl. Rob Favier bekend als cabaretier, zanger en de ‘zingende dominee’. Favier staat bekend om zijn unieke en eigenzinnige manier van optreden: een mengeling van liedjes en verhalen, waarbij hij zijn publiek op humoristische wijze confronteert met zijn kijk op God, zichzelf en de mensen om hem heen. Dit jaar is het veertig jaar geleden dat Rob voor het eerst als solist op het podium stond. Het thema van deze zangdienst is: “Heb je de vakantiereis al gepland?” Dit n.a.v. Luc 9: 1-6. Waarom mochten die vrienden van Jezus nu helemaal niets meenemen voor onderweg? Wat neem je eigenlijk mee? Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door het bekende koor Reflection uit Utrecht o.l.v. Ellen Grevelink. Dit gospelkoor heeft al meerdere keren opgetreden tijdens de zangdienst en de reacties zijn altijd lovend. De dienst begint om 19:00u en na afloop staat de koffie, thee en limonade klaar. Verdere informatie zoals de liturgie zal te vinden zijn op de website www.arkgemeente.nl.

Zangdienst met Deo Juvante

Deo Juvante 3Op zondagavond 23 april komt het koor Deo Juvante (‘Met Gods hulp’) uit Huizen naar de zangdienst.in de Ark. Onder leiding van dirigent Bert Mol is dit koor van meer dan 100 leden uitgegroeid tot een van de grotere bekende koren van Nederland. Deo Juvante werkt regelmatig mee aan landelijke grote evenementen en concerten in het Concertgebouw , Vredenburg en in grote kerken in Utrecht, Maastricht, Naarden en Keulen. Het koor heeft een uitgebreid maar bovenal wisselend repertoire. De korte overdenking “Bij twijfel niet inhalen “ wordt verzorgd door onze oud plaatsgenoot Fred van der Louw. Wilt u deze stimulerende dienst ook meemaken, kom dan om 19.00 naar de Ark. Vanzelfsprekend staat er na afloop van de zangdienst weer een heerlijk kopje koffie of thee voor u klaar. Liturgie

Country Trail Band in De Ark op 1 april

Country Trail bandNa het succesvolle optreden in 2015 en 2016 komt de Country Trail Band opnieuw naar De Ark voor een inspirerend optreden. Country muziek is in Amerika een van de meest populaire muziekgenres. De liedjes gaan over gebeurtenissen in het dagelijks leven en over emoties waarin iedereen zich kan herkennen. Alleen voegt de Country Trail Band daar de dimensie aan toe hoe de God werkt in mensenlevens en die ook kan veranderen. De Country Trail Band bestaat al meer dan dertig jaar en heeft meer dan 20 Cd’s uitgebracht. Dit jaar zal het concert weer op collectebasis te bezoeken zijn. We geloven dat het publiek de concerten zo zal waarderen dat alle onkosten uit de collecte betaald kunnen worden. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 1 april om 20:00u.

Zangdienst met Remco Hakkert

zangdienst mrt 2017Op zondagavond 26 maart is Remco Hakkert te gast in de Ark, met Together Worship. Together Worship betekent een gevarieerde dienst voor alle leeftijden, met prachtige samenzang liederen en solo’s van Remco Hakkert. Remco is al zo’n 25 jaar bekend met zijn composities en optredens. Daarnaast gaat hij voor in de dienst. Together Worship wil u bemoedigen en betrekken met liederen die ook op de CD “Souverein” staan zoals Hoor ons loflied, Juicht want Jezus is Heer, Gedragen door uw Geest en Ik zal er zijn. Laat u inspireren door woord en muziek; u bent van harte welkom! De zangdienst begint om 19.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop staat de koffie en thee klaar en kunt de CD’s van Remco Hakkert aanschaffen.

Zing mee in de Ark met het Choir Company projectkoor

Choir Company 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals eerder aangegeven zal de Choir Company in 2017 op meerdere plekken in het land de liederen van de nieuwe CD "Met Heel Mijn Hart" laten horen. We nodigen je daarom van harte uit om je aan te sluiten met een projectkoor in de Ark waar we op 26 februari in actie zullen komen. Tijdens een feestelijke zangdienst op 26 Februari die om 19.00 uur begint zullen we een selectie van de liederen zingen, aangevuld met een aantal bekende samenzangliederen. We zijn op dit moment nog aan het kijken naar de muzikale invulling. Er staat natuurlijk een prachtige vleugel, dus wellicht gaan we voor een volledig akoestische setting, maar dat zal ook een beetje afhangen van het aantal deelnemers. 

Read more...x

Kerkdienst gemist/live

Klik hier voor Kerkdienstgemist
 Beluisteren van een kerkdienst of liturgie downloaden? klik hier

Contact

Hartelijk welkom op de website van de protestantse wijkgemeente De Ark in Maarssenbroek.

Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.  Bovenaan onze website vindt u de indeling met de menustructuur die u op weg zal helpen. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u het vinden via de zoekoptie of vul het Reactieformulier in.