Zangdiensten

Zangdienst in de Ark met Rene Ruitenberg

Op zondagavond 22 januari is er een zangdienst in de Ark waarbij de bekende sporter Rene Ruitenberg de overdenking verzorgt. Rene is een bekend marathonschaatser die meerdere keren Nederland kampioen is geweest en een favoriet was voor de laatste Elfstedentocht in 1997. Na een turbulent leven is hij tot geloof gekomen doordat Alie, zijn schoonzus en vrouw van Henri Ruitenberg, in 2002 omkwam bij een auto-ongeluk. ,,Toen kreeg ik een klap met de hamer op mijn hoofd. Toen was ik stuk.’ ’René Ruitenberg zag dat zijn leven anders moest. Het leidde tot een bekeringsmoment en hij werd toen, naar eigen zeggen, van toeschouwer deelnemer aan de echte wedstrijd: te leven als waarlijk christen. Momenteel is hij voorganger in een evangelische gemeente en directeur van de stichting Geloofshelden.

Dit is een stichting die via de sportwereld mensen wil bereiken met het evangelie. Ook is hij de drijvende kracht van het Rene Kids Centrum in Namibië waar wekelijks honderden straat kinderen opgevangen worden. De overdenking heeft als thema “Deelnemer of toeschouwer ? “waarbij Rene ook terugblikt op zijn (sport)carrière. De gospelband Level4 begeleid de samenzang van opwekkingsliederen. Deze bijzondere dienst begint om 19.00 uur en na afloop staat de koffie, thee en limonade klaar. Liturgie