Projecten

Er zijn een aantal diaconale projecten waarbij de Ark betrokken is. De betrokkenheid kan op verschillende manieren plaatsvinden. Een aantal projecten zijn geïnitieerd door Ark leden of zijn op andere wijze er betrokken bij. De andere betrokkenheid kan financiële ondersteuning zijn via diaconie, ZWO, door ondersteuning via de braderieën en of een speciale collecte in de kerkdiensten. Ook kan er een presentatie gegeven worden in of na een kerkdienst of op een andere wijze, waarbij ook voorbede voor deze projecten worden gedaan. Daarom brengen wij deze projecten ook binnen de website in beeld. Waar mogelijk wordt verwezen naar hun eigen website.

Goede-doelen-stands

Op 1 maart is het werelddiaconaatzondag. Op deze zondag zullen zich na de dienst de Goede-doelen-stands presenteren. U bent van harte uitgenodigd uw steentje bij te dragen aan de goede doelen die door enkele gemeenteleden zijn opgericht en met veel toewijding en passie worden onderhouden en ondersteund.

Diaconie Ark-gemeente.

Olivia

Olivia is een project in King's Church, in Portsmouth, Engeland. Het wordt geleid door Janneke Klos en het doel is om mensen met een verstandelijke beperking op hun eigen niveau te vertellen over God's liefde voor alle mensen en met hen het geloof in God te vieren en samen te groeien in het geloof. Janneke is opgegroeid in de Ark en heeft als kind al gezien dat mensen met een verstandelijke beperking er bij God en zijn Gemeente helemaal bij horen.

Nieuws uit Lima

29CEFF237B6449F6ABF8A412585DAD7A

 

Jordi en Ria Bosch zijn met hun 3 kinderen vanaf 2011 werkzaam in de sloppenwijken van Lima, Peru. Zij hebben de bediening ´Brazos Abiertos´ opgericht, wat ´Open Armen´ betekent. De bediening is gericht op het herstel van het oorspronkelijke gezin en hiervoor worden diverse programma´s aangeboden. Kleuterschool, naschoolse opvang, vrouwenclub, individuele en familie counseling, kerkdiensten, tienerwerk en nog veel meer. 

Lees meer...

Update van Stichting Vrienden van Lena

fotoLena2016Vooral dankzij de giften, die wij ook afgelopen jaar weer ontvingen van De Ark en van een aantal trouwe donateurs, kunnen wij nog steeds onze kleinschalige hulp aan Lena en haar vrienden in Wit-Rusland voortzetten. Wij zijn daar heel dankbaar voor! In 2015 hebben we kunnen zorgen dat Lena een aangepast bed heeft gekregen en een nieuw matras. Ook heeft het verpleeghuis waar zij woont, dankzij onze donatie, weer verf kunnen kopen voor hoognodige opknapbeurten. Ook hebben we weer kinderkleding naar een paar jonge gezinnen en

kerstpakketten kunnen sturen.

Lees meer...

Informatie over de Stichting Cusco-Peru

 

KindjeStichtingHopeSinds 1982 is onze Stichting actief in Peru, in de omgeving van Cusco. We starten met de steun aan Vilma Olivera, die later overging in de steun aan Walter en Tineke Meekes. Nu zijn we een onderdeel van de landelijke Stichting HoPe.

Lees meer...

Stichting Stinica

altDe familie de Groot uit Fazantenkamp hebben uit persoonlijke betrokkenheid de Stichting Stinica opgericht. Silvia de Groot-Ruiz is namelijk geboren in Mexico en woont nu dus in Maarssenbroek. Zij besloot uit het diepst van haar hart iets te willen betekenen voor de straatkinderen in Mexico. Daarom is zij met anderen het werk van STINICA in Mexico begonnen. Stinica is de afkorting voor Niños de la Calle -straatkinderen.

Lees meer...