Kerk in actie (ZWO)

Hieronder staan projecten die door de Ark via de ECM worden ondersteund en / of georganiseerd.

 

De Arkgemeente steunt het werk van de kerken, ook wereldwijd. Via de ZWO-groep wordt deze ondersteuning georganiseerd en in goed banen geleid.
De letter "Z" staat voor zending, de "W"voor werelddiaconaat en de "O" voor ontwikkelingssamenwerking. De ondersteuning wordt verleend vanuit de overtuiging dat alle mensen gelijkwaardig zijn, hoe verschillend ze dan ook moge zijn van ras , huidskleur e.d

 

Vanuit de ZWO worden jaarlijks meerdere activiteiten georganiseerd binnen de Ark (zie hieronder)

Wilt u een project aanmelden voor ondersteuning, meldt u dat dan aan één van de leden van de ZWO-groep zoals hieronder aangegeven. In oktober/november van elk jaar wordt opnieuw een keuze gemaakt welke doelen het volgende jaar zullen worden gesteund.

De ZWO groep (Zending - Werelddiaconaat en Ontwikkelingsamenwerking) is voortdurend op zoek naar nieuwe leden met originele ideeën. U kunt inlichtingen verkrijgen bij: 

Corien Harrewijne tel. 0346-562430 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
     

De 40 dagentijd spaardoosjes

spaardoosje

Aan het begin van de 40 dagentijd deelden we de gele spaardoosjes uit, toen nog met het idee dat u ze met Palmpasen of op eerste Paasdag in zou kunnen leveren in De Ark. Ondertussen is alles anders.Met de spaardoosjes sparen we voor zaaigoed voor gezinnen in Oost-Europa waardoor zij zelf een groentetuin kunnen aanleggen en bewerken. Zo kunnen zij in hun eigen levensonderhoud voorzien maar de opbrengsten ook verkopen. Voor € 20,- wordt een pakket met zaaigoed samengesteld en leert een gezin voedsel verbouwen. 

Lees meer...

Postzegels en kaarten voor de zending

postzegelAl vele jaren staat er in de hal van de Ark een melkbus,deze is bestemd voor  postzegels en wenskaarten zowel gebruikte als niet gebruikte postzegels hebben nog waarde voor verzamelaars. Ook kerstkaarten met afbeeldingen van Rien Poortvliet Rie Cramer, Anton Piek en Unicef zij veel gevraagd.

Lees meer...

Spaardoosjes KiA voor zaaigoed!

spaardoosje1Op zondag 1 maart, de eerste zondag in de 40 dagen tijd, zijn we gestart met de spaardoosjes. Voor degene die nog graag een spaardoosje willen, in de Ark zijn er nu nog voldoende beschikbaar. We sparen voor het zaaigoedproject van de organisatie Zending over grenzen. Arme gezinnen in Oost-Europa krijgen zaden én een training om zelf een groentetuin aan te leggen en te bewerken. Het helpt hen concreet op weg, zodat zij uiteindelijk niet langer afhankelijk zijn van onze hulp. De spaardoosjes zijn van een klein formaat, maar groot genoeg om in de weken op weg naar Pasen wat geld apart te zetten. Elke bijdrage is van harte welkom en past ook in de vorm van collectebonnen in de doosjes. Spaart u ook mee? Op Palmzondag 5 april en Paaszondag 12 april kunt u het doosje weer inleveren in de Ark. Meer informatie over het project zaaigoed kunt u vinden op de website van Zending over grenzen, www.zendingovergrenzen.nl

Projectsparen Christelijke basisscholen

In 1973 namen enkele leerkrachten van de toenmalige christelijke basisscholen het initiatief om samen met de zendingscommissies van de christelijke kerken in Maarssen te gaan PROJECTSPAREN. Werd er voordien op elke school apart gespaard voor een zendingsproject, na 1973 werd dit gezamenlijk  gedaan. Ieder kerkgenootschap kon bij toerbeurt  een aantal  projecten aanmelden, waaruit de leerkrachten het meest aansprekende project kozen voor 1 leerjaar. De organiserende kerk had en heeft de opdracht om, in samenwerking met het zendingsbureau, ervoor zorg te dragen dat er het gehele jaar door aandacht zou zijn voor dit project. O.a. door het samenstellen van een folder en/of het doen bezoeken van de scholen door bijv. een zendingswerker om uitleg te geven over hun werkzaamheden. Er werd in 1973 gestart met 3 scholen in Maarssen-dorp, maar in de loop van de jaren kwamen hier ook de scholen in Maarssenbroek bij met de Ark als 4e kerkgenootschap ; zo ook de school in Tienhoven als gevolg van een fusie met de Klaroen in Maarssen. Jaarlijks  wordt er tussen de 6 à 8.000 euro gespaard.

Download / open brochure "Scholenproject Christelijke Basisschooljaar 2015-2016

Voedselpakkentenactie

IMG 4257De voedselpakkettenactie heeft totaal 101 uit te delen pakketten opgeleverd! De pakketten worden uitgedeeld rond de kerst in Oost-Europa. De pakketten bevatten onder andere meel, rijst, bonen, chocolade maar ook een boek of bijbel. Alle gevers heel hartelijk dank mede namens Zending over Grenzen.