Markten & braderieën

 

curiosa_stand
Jaarlijks wordt er een braderie en een kerstmarkt gehouden in en rondom De Ark .

 


De Oranjebraderie
Op Koningsdagwordt er rondom de Ark een grote Oranje-braderie georganiseerd. Ook bij de kinderboerderij Otterspoor zijn er elk jaar diverse aktiviteiten en samen met de Ark vormen zij een zeer belangrijk deel van de Oranjefestiviteiten op Koningsdag in Maarssenbroek met er omheen twee vrijmarkten voor kinderen. 

 
Niet alleen de netto geldopbrengst is belangrijk, maar ook de sfeer tijdens en rondom deze gebeurtenis. Deze ontstaat door de belangenloze inzet van, bij elkaar opgeteld, meer dan 100 vrijwilligers. De bedoeling is dat iedere bezoeker zich welkom en op zijn gemak voelt in de Ark.

 

Voorafgaand aan de Oranjebraderie worden er inzamelavonden van allerhande goederen, kleding, boeken e.d. gehouden. Deze ingezamelde goederen worden te koop aangeboden op de kramen van het Waterlooplein, de curiosa-, boeken- en kledingmarkt. Daarnaast zijn er altijd bloemen en planten en het nodige voor de inwendige mens te verkrijgen.

 

Om een indruk te krijgen van het "reilen en zeilen " van en tijdens een Ark-braderie  ........kijkt u dan eens op You Tube naar het filmpje  Najaarsbraderie De Ark 2014.


Kerstmarkt

Ook de Kerstmarkt is inmiddels een "vaste" aktiviteit in en vanuit de Arkgemeente resp. Kerkcentrum De Ark in de wijk Duivenkamp in Maarssenbroek. De kerstmarkt wordt ( uiteraard) in een weekend van de maand december georganiseerd.

Kerstmarkt in de Ark op 15 en 16 december

 

Vrijdagavond 15 december begint om 19:00 uur de jaarlijkse kerstmarkt in De Ark. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar de Voedselbank voor de nieuw aan te schaffen transport bus. Om de kerstmarkt tot een succes te maken, vragen we uw aandacht voor een aantal zaken. Zo ontvangen we graag kerstgroen voor de kerststukjes want dan hoeven wij dat niet in te kopen. Heeft u afgeknipte kersttakken beschikbaar uit uw tuin, dan zijn deze van harte welkom bij Jack Reinders. Kerststukjes kunt u dit jaar reeds van tevoren bestellen, ook dit loopt via Jack Reinders, tel. 565 955. 

Read more...x

Oranjebraderie/Koningsdag

We kunnen terugkijken op een geslaagde Koningsdag. Het weer was beter dan was voorspeld. Door de laatste noodoproep tijdens de kerkdienst hadden we gelukkig voldoende vrijwilligers. Er waren ook weer nieuwe, jonge vrijwilligers. Vrijwilligers bedankt voor jullie medewerking. De netto-opbrengst bedroeg € 7500,-. Iets meer dan vorig jaar. De opbrengst is bestemd voor zeven goede doelen en voor de zonnepanelen. Na afloop werd er afscheid genomen van clusterhoofd op- en afbouw Arnold de Vet. Hij blijft wel vrijwilliger. Paul Berensen volgt hem op, waar we zeer blij mee zijn. Op donderdag 18 mei om 19:30u vindt de evaluatie plaats. Welkom.

Nieuwe tuintafels

Tuintafel actie kerstbraderieVorig jaar heeft de woonvoorziening de Reiger verschillende giften ontvangen. Een gift was een bedrag van 1280 euro van de Arkgemeente. De opbrengst van hun kerstmarkt is aan de Reiger geschonken voor de aanschaf van nieuwe tuintafels. Inmiddels zijn er drie tuintafels aangeschaft bij Kees Smit tuinmeubelen. Voor elke groep 1. Ze zijn gemaakt van polywood dus gaan zeker een tijd mee! Daarnaast hebben we nog een bankje van teak gekocht, deze  staat bij de voordeur. Als bonus kreeg de Reiger een leuke korting toen ze hiernaar vroegen. "We zijn erg blij met de tafels en het bankje en ze worden dankbaar in gebruik genomen sinds maart dit jaar!!' aldus bewoners van de Reiger

 

Op foto: John en Katinka aan de tuintafel

Mooi resultaat Kerstmarkt 2016

valkenier2016De kerstmarkt 2016 heeft het mooie resultaat opgeleverd van bijna 3800 netto. De commissie dankt alle medewerkers van harte voor hun inzet. Gezamenlijk is er een sfeervolle, gezellige kerstmarkt neergezet. Bij de afsluiting van de kerstmarkt is er een cheque van 1500 euro overhandigd aan de Valkenier. De Valkenier zal daarvan spelletjes aanschaffen die specifiek geschikt zijn voor de cliënten van de Valkenier. Elke woensdag organiseert de Valkenier een spelletjesavond en daar zullen deze spelletjes goed worden gebruikt! In 2017 zal de kerstmarkt gehouden worden op vrijdag 15 en zaterdag 16 december.