Markten & braderieën

 

curiosa_stand
Jaarlijks worden er twee braderieën en een kerstmarkt gehouden in en rondom De Ark .

 


De Oranjebraderie
Jaarlijks wordt er op Koningsdag rondom de Ark een grote Oranje-braderie georganiseerd. Ook bij de kinderboerderij Otterspoor zijn er elk jaar diverse aktiviteiten en samen met de Ark vormen zij een zeer belangrijk deel van de Oranjefestiviteiten op Koningsdag in Maarssenbroek met er omheen twee vrijmarkten voor kinderen.

De Najaarsbraderie
De Najaarsbraderie van De Ark is in 1998 voor het eerst gehouden om geld in te zamelen voor de uitbreiding van de hal van het kerkgebouw De Ark. In 2000 - na de derde najaarsbraderie- was het benodigde geld voor deze uitbreiding mede door allerlei andere acties bij elkaar gebracht.
Omdat het organiseren van de braderie zo gezellig werd gevonden en ook de kerkzaal, te beginnen met het liturgisch centrum, een opknapbeurt nodig had, werd besloten om door te gaan met het organiseren van deze braderieen. Een deel van de opbrengsten wordt nu echter ook besteed aan goede doelen buiten de Ark. In het algemeen zijn de diaconie van de Arkgemeente of individuele Ark-leden bij dergelijke projecten betrokken.

De najaarsbraderie wordt - i.h.a. in de 2e helft van de maand oktober op een vrijdag en zaterdag - binnen in het kerkcentrum De Ark georganiseerd

Niet alleen de netto geldopbrengst is belangrijk, maar ook de sfeer tijdens en rondom deze gebeurtenissen. Deze ontstaat door de belangenloze inzet van, bij elkaar opgeteld, meer dan 100 vrijwilligers. De bedoeling is dat iedere bezoeker zich welkom en op zijn gemak voelt in de Ark.

Voorafgaand aan beide braderieën worden er inzamelavonden van allerhande goederen, kleding, boeken e.d. gehouden. Deze ingezamelde goederen worden te koop aangeboden op de kramen van het Waterlooplein, de curiosa-, boeken- en kledingmarkt. Daarnaast zijn er altijd bloemen en planten en het nodige voor de inwendige mens te verkrijgen.

 

Om een indruk te krijgen van het "reilen en zeilen " van en tijdens een Ark-braderie  ........kijkt u dan eens op You Tube naar het filmpje  Najaarsbraderie De Ark 2014.


Kerstmarkt

Ook de Kerstmarkt is inmiddels een "vaste" aktiviteit in en vanuit de Arkgemeente resp. Kerkcentrum De Ark in de wijk Duivenkamp in Maarssenbroek. De kerstmarkt wordt ( uiteraard) in een weekend van de maand december georganiseerd.

Oranjebraderie/Koningsdag

We kunnen terugkijken op een geslaagde Koningsdag. Het weer was beter dan was voorspeld. Door de laatste noodoproep tijdens de kerkdienst hadden we gelukkig voldoende vrijwilligers. Er waren ook weer nieuwe, jonge vrijwilligers. Vrijwilligers bedankt voor jullie medewerking. De netto-opbrengst bedroeg € 7500,-. Iets meer dan vorig jaar. De opbrengst is bestemd voor zeven goede doelen en voor de zonnepanelen. Na afloop werd er afscheid genomen van clusterhoofd op- en afbouw Arnold de Vet. Hij blijft wel vrijwilliger. Paul Berensen volgt hem op, waar we zeer blij mee zijn. Op donderdag 18 mei om 19:30u vindt de evaluatie plaats. Welkom.

Oliebollenactie de Ark

De oliebollenactie is dit jaar zeer geslaagd verlopen en heeft een opbrengst opgeleverd van €4176,45. Wij zijn blij met hoe het oliebollen bakken verliep en met de hulp van alle vrijwilligers. Zonder hun was het niet mogelijk.

Met vriendelijke groet,

Het oliebollenteam

Oranjebraderie De Ark

Ook dit jaar is het bij de Oranjebraderie De Ark weer gezellig vertoeven. Naast het bloemenplein, Waterlooplein, kleding, curiosa, verloting wordt ook gedacht aan de inwendige mens. En op het feestplein bij De Ark hebben we een leuk programma:

10.30 uur New Feel the Beat; 
11.15 uur X-clusive Dance & Sports;
12.30 uur Danceprofs BV
13.30 uur Dancin Vechtstreek
14.15 uur Open Podium ( opgeven bij Mario van Dijk )
15.00 uur Band Evergreen
Dj Maarten Wubs zit weer achter de knopen.

Mooi resultaat Kerstmarkt 2016

valkenier2016De kerstmarkt 2016 heeft het mooie resultaat opgeleverd van bijna 3800 netto. De commissie dankt alle medewerkers van harte voor hun inzet. Gezamenlijk is er een sfeervolle, gezellige kerstmarkt neergezet. Bij de afsluiting van de kerstmarkt is er een cheque van 1500 euro overhandigd aan de Valkenier. De Valkenier zal daarvan spelletjes aanschaffen die specifiek geschikt zijn voor de cliënten van de Valkenier. Elke woensdag organiseert de Valkenier een spelletjesavond en daar zullen deze spelletjes goed worden gebruikt! In 2017 zal de kerstmarkt gehouden worden op vrijdag 15 en zaterdag 16 december.

Kerstmarkt

kerstmarkt2015De kerstmarkt is intussen niet meer weg te denken uit de Ark. Ook dit jaar was het een groot succes. De grote zaal gaf een prachtig en sfeervol plaatje van tafels vol mooie serviezen, bijzondere kerststukken en tafels vol ingebrachte kerstartikelen. Voor het eerst hingen er schilderijen in wintersfeer en kerstvoorstellingen. Ook was er voor de eerste keer de mogelijkheid om leuke korte workshops te doen. De opbrengst was ruim 3200 euro. Hiervan is 40% bestemd voor een goed doel. Dit jaar mochten Laurens de Jong en Wim Hekkers van woonvoorziening De Reiger de symbolische cheque in ontvangst nemen. Bij mooi weer kunnen de bewoners straks weer fijn aan hun nieuwe tuintafels buiten zitten. Ze kijken nu al uit naar een gezellig barbecue feestje.

Kerstmarkt in de Ark 9 en 10 december 2016

kerstmarkt2Op vrijdag 9 december van  19.00-21.30 en zaterdag 10 december 10.00-14.00 uur is er weer een kerstmarkt in de Ark. De kerstmarktcommissie bestaat uit Jack Reinders, Arnold de Vet, Karin Nieuwerth en Joke van der Lee. Deze commissie is alweer hard bezig met alle voorbereidingen voor de Ark-kerstmarkt 2016. Dit jaar is de kerstmarkt op 9 en 10 december. U kunt dit vast noteren in de agenda, u bent van harte welkom! Inmiddels is de Ark-kerstmarkt een jaarlijks terugkerende traditie van o.a. prachtige unieke kerststukjes, oliebollen, verkoop van kerstverlichting, tweedehands kerstspulletjes, tafels met kerstservies en live kerstmuziek. Speciale aandacht vragen we voor de creakraam van Chantal. Nu al is Chantal met een team gestart om crea-kerstkadootjes te bedenken en te maken.

Read more...x

Kerstmarkt De Ark

 

kerstbraderie 2012 6

Voor de 12e achtereenvolgende keer organiseert de Arkgemeente een kerstmarkt in de Ark en wel op vrijdag 11 december van 19.00 tot 21.30 uur en op zaterdag 12 december 2015 van 10.00 tot 14.00 uur. De kerstmarktcommissie bestaat uit Jack Reinders, Arnold de Vet, Karin Nieuwerth en Joke van der Lee. Samen met een groot aantal vrijwilligers zorgen zij ervoor dat de Ark in kerstsfeer wordt gebracht. Tijdens de Kerstmarkt is vrijwel alles op gebied van kerst te koop: kerstballen, linten, verlichting, kaarsen, kaarten, kerstkransen en natuurlijk kerststukjes in verschillende prijscategorieën. Nieuw is dit jaar het zogenaamde DIY (Do It Yourself) pakket. Deze pakketjes zijn samengesteld door een createam onder leiding van Chantal van Wieren en zijn tijdens de Kerstmarkt te koop. Tevens worden op zaterdag 12 december mini-workshops gegeven van 30-45 minuten.

Read more...x

Mooie opbrengst Najaarsbraderie

Najaarsbraderie2016De Najaarsbraderie heeft € 7500,-- netto opgebracht. De Arkgemeenschap kan terugkijken op een geslaagde braderie met ruim zestig vrijwilligers. Willy van der Plas werd als trouwe vrijwilligster door voorzitter Ad van Zwieten in het zonnetje gezet en zij maakte ook de winnaar van de grote loterij bekend. Dinno de Meer won de hoofdprijs t.w. een fietsbon. In januari vindt er de evaluatie plaats met ook de start van de Oranjebraderie. Verbeterpunten kunnen worden doorgegeven aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Oranjebraderie De Ark

Oranjebraderie 2015Door het onverwachtse mooie weer is de Oranjebraderie De Ark een succes geworden. Geen spatje regen en volop zon. Dit had de organisatie niet verwacht. Er waren voldoende vrijwilligers voor de opbouw, het bemensen van de activiteiten en de afbouw. Kortom het liep gesmeerd. De netto-opbrengst bedraagt € 7300,--. Veertig procent is bestemd voor vijf goede doelen. Op korte termijn heeft onze voorzitter Ad van Zwieten een overleg met de burgemeester over de evaluatie van de Oranjebraderie. Onderwerpen van gesprek zijn de communicatie en het parkeren langs de rondweg.

Najaarsbraderie

De jaarlijkse Najaarsbraderie in kerkcentrum De Ark, Duivenkamp 844 in Maarssenbroek wordt gehouden op vrijdag 28 oktober en zaterdag 29 oktober.
Op vrijdagmiddag gaan de deuren om 15.00 uur open. Op vrijdagavond is er om 19.30 uur een optreden van het koor Routte 66. U kunt weer langs de kramen met kleding, speelgoed, boeken en platen, curiosa, oliebollen c.a. lopen. Ook Waterlooplein en het Rad van Avontuur in nieuwe vorm zijn er weer.
Veertig procent is bestemd voor goede doelen. De overige zestig procent is voor de groene Ark. De familie Kuiken verzorgt ook dit jaar weer de loterij. Koop s.v.p. loten bij Gerrit en Marianne. Voor meer informatie: Mario van Dijk; 06 16077338; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Terugblik Kerstmarkt 2014

kerst afbeelding

 

Terugblik kerstmarkt

De kerstmarktcommissie kijkt terug op een zeer geslaagde kerstmarkt. In een erg prettige sfeer is er veel werk verzet en is er veel verkocht.

De netto opbrengst is: € 3589,-.

De arkgemeente schenkt 40% van deze opbrengst aan een zgn. Goed Doel en dat is dit jaar de Werkspecht (Spechtenkamp) van Reinaerde.

Read more...x

Nieuwe tuintafels

Tuintafel actie kerstbraderieVorig jaar heeft de woonvoorziening de Reiger verschillende giften ontvangen. Een gift was een bedrag van 1280 euro van de Arkgemeente. De opbrengst van hun kerstmarkt is aan de Reiger geschonken voor de aanschaf van nieuwe tuintafels. Inmiddels zijn er drie tuintafels aangeschaft bij Kees Smit tuinmeubelen. Voor elke groep 1. Ze zijn gemaakt van polywood dus gaan zeker een tijd mee! Daarnaast hebben we nog een bankje van teak gekocht, deze  staat bij de voordeur. Als bonus kreeg de Reiger een leuke korting toen ze hiernaar vroegen. "We zijn erg blij met de tafels en het bankje en ze worden dankbaar in gebruik genomen sinds maart dit jaar!!' aldus bewoners van de Reiger

 

Op foto: John en Katinka aan de tuintafel

Koningsfeest rond kerkcentrum De Ark

oranjebraderie
U bent van harte welkom a.s. maandag 27 april bij het Koningsfeest rond kerkcentrum De Ark. We beginnen om 10:00u met het zingen van het Wilhelmus. Daarna zijn er volop optredens op het podium. Vijftig procent van de opbrengst van de Oranjebraderie is bestemd voor goede doelen. De Ark-gemeenschap honoreert dit jaar vijf goede doelen waar Arkers actief bij betrokken zijn. Om 16:00u vindt de uitslag van de loterij plaats. Een dergelijk feest kunnen we alleen organiseren met ondersteuning van de vele vrijwilligers en de leden van De Ark-gemeenschap. Koop loten, loop langs de vele kramen en maak gebruik van het terras. Geniet van Koningsdag. Om 18:00u sluiten we af met een gezellig samenzijn. Van harte welkom.

 

 

Oranjebraderie De Ark

De weersvoorspellingen waren niet best. Maar wat hebben we geboft. Drie kleine regenbuitjes en verder droog weer met af en toe een zonnetje. De Oranjebraderie werd voor de 30ste keer georganiseerd. Reden voor onze burgemeester Marc Witteman om onze braderie rond 10:15u te openen. De burgemeester zette voor de opening Gerrit Kuiken, Elly en Leo van Hees opnieuw in het zonnetje i.v.m. het ontvangen van een lintje voor de vele vrijwillige werkzaamheden bij De Ark gemeenschap in de afgelopen 40 jaar. Met het zingen van het Wilhelmus was de Oranjebraderie geopend. Ook gebiedswethouder Maarssen-Broek Vital van der Horst bezocht de Oranjebraderie nog. Dansgroep New Feel the Beat zorgde om 10:30u, ondersteunt door vele supporters, voor sfeer op het kerkplein. Daarna volgden nog drie dansgroepen uit Maarssen-Broek. De braderie werd afgesloten met gezellige muziek van de band Evergreen o.l.v. Willem Bosch.
De opbrengst bedraagt € 7200,-. Een paar honderd euro’s lager dan verleden jaar. Veertig procent is bestemd voor vijf goede doelen. De overige zestig procent is voor het kerkgebouw. Voldaan en dankbaar zaten rond 18:00u de vele vrijwilligers rond de tafel om de Koningsdag af te sluiten.

Goede opbrengst najaarsbraderie

ArkBraderie.okt.2012

De najaarsbraderie van De Ark heeft het recordbedrag opgeleverd van € 9.500. De organisatoren waren dan ook zeer tevreden over het verloop en de opbrengst van de braderie. De braderie werd geopend door voorzitter Ad van Zwieten en het opreden van het Grachtenkoor trok vele extra bezoekers. De opbrengst gaat voor 70% naar herinrichten van de kerkzaal en voor 30 % naar de volgende goede doelen: Stichting Shailoh en Brabos Abiertos, Stichting Vrienden van Lena, Nationaal Fonds Kinderhulp, Sri Lanka Project en het Peru-projekt. Uitslag van de grote verloting klik hier.