Markten & braderieën

 

curiosa_stand
Jaarlijks wordt er een braderie en een kerstmarkt gehouden in en rondom De Ark .

 


De Oranjebraderie
Op Koningsdagwordt er rondom de Ark een grote Oranje-braderie georganiseerd. Ook bij de kinderboerderij Otterspoor zijn er elk jaar diverse aktiviteiten en samen met de Ark vormen zij een zeer belangrijk deel van de Oranjefestiviteiten op Koningsdag in Maarssenbroek met er omheen twee vrijmarkten voor kinderen. 

 
Niet alleen de netto geldopbrengst is belangrijk, maar ook de sfeer tijdens en rondom deze gebeurtenis. Deze ontstaat door de belangenloze inzet van, bij elkaar opgeteld, meer dan 100 vrijwilligers. De bedoeling is dat iedere bezoeker zich welkom en op zijn gemak voelt in de Ark.

 

Voorafgaand aan de Oranjebraderie worden er inzamelavonden van allerhande goederen, kleding, boeken e.d. gehouden. Deze ingezamelde goederen worden te koop aangeboden op de kramen van het Waterlooplein, de curiosa-, boeken- en kledingmarkt. Daarnaast zijn er altijd bloemen en planten en het nodige voor de inwendige mens te verkrijgen.

 

Om een indruk te krijgen van het "reilen en zeilen " van en tijdens een Ark-braderie  ........kijkt u dan eens op You Tube naar het filmpje  Najaarsbraderie De Ark 2014.


Kerstmarkt

Ook de Kerstmarkt is inmiddels een "vaste" aktiviteit in en vanuit de Arkgemeente resp. Kerkcentrum De Ark in de wijk Duivenkamp in Maarssenbroek. De kerstmarkt wordt ( uiteraard) in een weekend van de maand december georganiseerd.

Kerstmarkt De Ark op 13 en 14 december

 1348266984 20181213 190937 5760201 resized

Vrijdagavond 13 december start om 19:00 uur de jaarlijkse kerstmarkt. Ditmaal met een extra tentoonstelling van kerststalletjes. Uiteraard zijn er ook weer de jaarlijks terugkerende oliebollen, kerststukjes, verlichting, tweedehands kerstspulletjes en workshops. De opbrengst is deels voor Snavelenburg en zorgboerderij De Reizende Man en deels voor De Ark. Allen van harte welkom!
Namens de kerstmarktcommissie,
Joke van der Lee.

 

Oranjebraderie De Ark op zaterdag 27 april

Begin april zal het Oranjeboekje weer in Maarssenbroek bezorgd worden met informatie over ondermeer de Oranjebraderie. Op de woensdagavonden 10 en 24 april kunt u weer vanaf 19.00 uur tweedehands goederen bij De Ark inleveren. Na de kerkdiensten kunt u bij de familie Kuiken weer loten kopen. We streven naar de verkoop van 2000 loten. Doe mee. De organisatie zoekt nog iemand die de geluidsinstallatie van 10.00 tot 13.00 uur kan bedienen. Ook andere vrijwilligers zijn nog welkom. Geef je op bij Mario van Dijk .

 

Oranjebraderie De Ark 2018

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Oranjebraderie rond De Ark. De opbrengst bedroeg € 8500,— en dat is € 1000,— meer dan verleden jaar. 40% is voor vier goede doelen waar Arkers actief zijn. In het bijzijn van burgemeester Marc Witteman werden Nel van Haaften en Arjan Vlug door voorzitter Ad van Zwieten in het Oranjezonnetje gezet omdat zij de dag ervoor een lintje hadden gekregen. Hierna werd het Wilhelmus gezongen en konden de Oranjeactiviteiten met een optreden van dansgroep New Feel the Beat rond 10.00 uur starten. Totaal hebben drie dansgroepen opgetreden die voor veel publiek en reuring zorgden. De slotact was voor de band Feel the Mix die voor een swingende sfeer op het kerkplein zorgde. De kramen werden goed bezocht waarbij vooral de kraam kleding goed scoorde. Later dan gebruikelijk werd het geslaagde Oranjefeest afgesloten met een hapje en drankje . De vrijwilligers werden door Ad bedankt.